DSC_0006

Oświadczenie Zarządu MKS Ciechanów wobec sytuacji zaistniałej po meczu z Hapoelem Petach Tikwa

W związku z napływającymi informacjami Zarząd MKS Ciechanów w imieniu całej Społeczności Zawodników, Działaczy oraz Kibiców MKS Ciechanów postanowił wydać stosowne oświadczenie wobec pozasportowych zajść jakie miały miejsce po zakończeniu środowego meczu z drużyną Hapoelu Petach Tikwa.

Przede wszystkim podkreślamy, iż nasz Klub ubolewa nad całą zaistniałą sytuacją i zdecydowanie potępia zachowanie sprawców tego karygodnego incydentu. Jednocześnie podkreślamy, iż nikt z całej naszej Społeczności związanej z Klubem nie ma niczego wspólnego z całą sytuacją. Sam incydent nie wydarzył się w Ciechanowie, a Zarząd ręczy i gwarantuje, iż Sympatycy MKS Ciechanów nie dopuścili się tego czynu. Wobec każdej niesprawdzonej i nieprawidłowej informacji będziemy żądać sprostowań, gdyż nie pozwolimy, aby na całej sprawie cierpiał wypracowany przez Klub pozytywny wizerunek, a każda fałszywa informacja burząca taki obraz, będzie przez nas surowo potępiana!

Ponowie zaznaczamy, iż cała sytuacja nie miała miejsca w Ciechanowie, lecz w oddalonym o kilkanaście kilometrów Sochocinie, na obiektach Hotelu BoniFaCio. My, jako Klub zostaliśmy zaproszeni na ten mecz przez przedstawicieli zespołu Hapoelu, przebywających w tym miejscu na obozie. Zdecydowanie podkreślamy, iż Kibice MKS Ciechanów nie uczestniczyli w całym zajściu.

Zarząd MKS Ciechanów