Oświadczenie Zarządu MKS Ciechanów – podziękowanie dla Kibiców Młodej Wiary

W związku z akcją zorganizowaną przez Kibiców Młodej Wiary mającej na celu wsparcie Klubu Zarząd MKS Ciechanów postanowił wydać oświadczenie dołączając słowa najserdeczniejszych podziękowań.

Razem z całą Społecznością MKS Ciechanów rozpoczęliśmy sezon piłkarski 2017/2018. Nowe nadzieje, oczekiwania oraz tak długo wyczekiwane emocje – to właśnie drużyna seniorów godnie reprezentująca Nasz Klub daje nam tak wiele radości oraz gwarantuje każdemu Kibicowi olbrzymią dawkę pozytywnych wrażeń.

W czerwcu tego roku MKS Ciechanów mógł cieszyć się z historycznego wyniku – trzecie miejsce w rozgrywkach IV ligi to niewątpliwie duży sukces, tak długo wyczekiwany przez naszych Kibiców. W trakcie letniej przerwy skład drużyny seniorów przeszedł gruntowną przebudowę – wszelkie głosy niechęci tylko umacniały w nas siłę oraz dodawały motywacji piłkarzom, Trenerom oraz całemu Zarządowi. Pierwsze mecze tego sezonu pokazały, jak mocni są zawodnicy MKS Ciechanów i jak dużo radości mogą zagwarantować wszystkim naszym Sympatykom.

Prawdziwego zaangażowania w nasz Klub nie można odmówić Kibicom skupionym wokół grupy nazywanej Młodą Wiarą – to oni nawet w najtrudniejszych momentach zawsze wspierali MKS Ciechanów. Słowa szacunku należą się również za godną oprawę jubileuszowego meczu z Pogonią Lwów – swoją obecnością pokazali wielkie oddanie oraz duży honor, współtworząc razem z zawodnikami to świetne widowisko.

Niezwykła wręcz okazała się inicjatywa Kibiców Młodej Wiary, którzy chcąc okazać pomoc zorganizowali licytację historycznych koszulek z różnych okresów trwania Naszego Klubu – tak wielki i wspaniały gest niech będzie sygnałem dla innych w jak piękny sposób można pokazać swoje przywiązanie do MKS Ciechanów! Cała akcja pokazuje również, jak niewiele potrzeba, aby żywym czynem wspierać tak ważny dla wszystkich oraz mający już 90 lat i obchodzący w tym roku swój jubileusz Klub.

Każdej licytującej osobie, inicjatorom całej akcji oraz wszystkim Kibicom Młodej Wiary w godny sposób reprezentujących barwy naszego Klubu jako Zarząd MKS Ciechanów pragniemy złożyć najserdeczniejsze podziękowania! W tym miejscu chcemy również zaznaczyć, iż hasło „cała eMKSa zawsze razem” to nie tylko zwykłe słowa, a przede wszystkim czyny i duża odpowiedzialność.

Zarząd MKS Ciechanów

21271216_1536561656395533_7009857890201457484_n